Peking

Peking eller Beijing blev Kinas huvudstad sedan 880 år tillbaka i tiden. Det finns många attraktioner i Peking. Den världsberömda Kinesiska Muren byggdes för 2200 år sedan av den förste kejsare i Kinas historia, Shihuangdi. Denna mästerverk är ett av världens sju underverk.  Kinesiska Muren, Den Förbjudna Staden, som under 500 år vistades av 24 kejsare från Ming och Qing dynastierna, Sommarpalatset och Himlens Tempel står på UNESCOs listan för världsarv. I staden bor idag 13 miljoner innevånare.

Staden har ett stort antal femstjärniga lyxhotell och fyrstjärniga förstaklasshotell med konferensfacilitet.

Staden har utvecklats mycket snabbt med många bebyggelser och nya vägar. En liten bit ifrån de moderna kvarteren upplever man de genuint kinesiska, speciellt bland de trånga gränderna där bor

Pekingbor fortfarande i gamla radhus. Det finns mycket som man kan göra i Peking:

- Etablera kontakter med kinesiska och svenska företag som är etablerade i Kina.

- Mycket god mat ifrån alla kök i Kina kan man smaka i Peking.

- Tidigt på morgonen kan man uppleva de olika morgonaktivitet som kineser gör på morgonen. . Man har då en harmonisk känsla här mitt i dynamiska staden. Varför inte vara med och gör morgongymnatik eller Taiji med dem!

- åka cykelricksaw i Pekings smala gränder och gör hembesök hos en kinesisk familj och förstå deras liv på ett djupare sätt genom att titta hur de bor och att äta hemma hos dem.

- Shoppa i Pekings marknader, Siden marknad, Pärlmarknad, mm.

- Koppla av med olika kvällsprogram, Peking opera, Kinesiska Gongfu, akrobatik, eller sjunga Karaoke tillsammans med kollegor!

 

Xian

Xian började som huvudstad  Ca 1100 f Kr och sedan varit huvudstad för 12 dynastier för ca 2000 år.

Den största attraktion i Xian är Terrakotta arme ifrån Qing dynastin för 2200 år sedan. Då i Västra Han dynastin började man ha utrikeshandel och den berömda sidenvägen började just då. Den Stora vildgåspagoden, Huaqing varma källor och provinsmuseum är några av dem intressanta ställen som man kan besöka här.

På kvällen kan man uppleva den fina Sång och Dans från Tang dynastin.

 

Shanghai

Shanghai, andra största staden i Kina med 14 miljoner innevånare, är finansiellt centrum för Kina. Staden har många smeknamn, Österns Pärlor, Asiens Manhattan mm. Shanghai var den första kinesiska staden som öppnades för utländsk handel under mitten av 1800 talet. Engelsmän, fransmän och amerikaner i följd byggde sina koncessioner i staden. Speciellt vid the Bund av Huangpu floden-en flod som rinner igenom Shanghai, är flesta höga husen av europeiska stil.

öster om Huangpo floden ligger Pudong ekonomiska zon. Investerare ifrån hela världen tävlar om sin del av utvecklingen här. Häpnadsväckande skyskrapor växer i rask takt i detta område, Oriental Pearl TV Tower i Pudong är den högsta byggnaden i Asien.

Shanghai är en mycket intressant stad och har mycket att erbjuda, bl a Shanghai museum för de konstintresserade, Stock Market för finansintresserade, Asiens första Formel 1-bana och ett flertal arkitektoniska mästerverk för arkitekturintresserade, och i närheten av Shanghai finns många intressanta städer, såsom Wuzhen, Tongli, Suzhou, mm som man kan ha heldagsbesök till.

Här finns det mycket som man kan göra:

- Besök Shanghai museum, Stock market och en båttur på Huangpu floden.

-Ovan på Oriental Pearl TV Tower kan man ha en fascinerande överblick av hela staden med mängder av skyskrapor och en fin utsikten över den slingrande floden.

- Koppla av med akrobatikföreställning på kvällen eller åka till Peace hotell för att lyssna på jazz musik med bl a Ack Värmland Du Sköna musiken som artisterna där brukar spela när svenska gäster kommer.

- Uppleva morgonaktivitet vid the Bund på morgonen.

- Shopping längs den stora shoppinggatan - Nanking gatan.

 

Guilin

Guilin är en liten stad med 1,2 miljoner folk. Staden har 2100 års historia. Redan i Tang dynastin blev Guilin en popuär tillflyktsort. Staden är känd i världen med det speciella och helt unika sockertoppsberg. Massor av sockerstopsberg slingrar sig 100 km från Xingan i norr till Yangshuo i söder längs Li floden, denna pittoreska landskapet i Guilin lämnar ingen oberörd. Det finns ett talesätt i Kina, landskap i Guilin är det bästa på jorden. Berg är vackra och grottor är unika i Guilin. Här finns grottor med mycket unika stalagmit och stalaktit formationer. 

På kvällen kan man njuta den fina föreställningen Impression Liu Sanjie regisserad av den världsberömda regissör Zhang Yimo i Yangshuo.

Stanna en natt i den liten pittoreska staden Yangshuo med vacker natur runt staden.

Båttur på Li floden för att njuta de sockertoppsberg.

 

Chongqing

Sedan 1997 blev Chongqing den största staden i Kina med mer än 30 miljoner innevånare. Staden är mycket känd i Kina tack vare sitt läge vid Yangtse floden. En kryssning genom de mest berömda Treklyftorna på Yangtsefloden börjar just här. Staden kallas också som flodstad och bergstad. På kvällarna ser man en mycket vacker utsikt med belysning i hela staden.

 

Chengdu

Chengdu är huvudstaden för Sichuan provins. Sichuan är känd över hela världen för sin berömda mat som är mycket starkt kryddat.  Stora paddor finns det vilt i denna del av Kina. I staden finns det Chengdu Panda Breeding and Research Center som man kan besöka. De som har speciellt intresse för djur och panda kan också åka till Wolong Panda Reserve som ligger ca 3 timmars bussresa från Chengdu. För historieintresserade kan man åka till Sanxingdui (Three-Star Piles) Museum som visar Gamla Shu stat som för 3000 år sedan hade sin huvudstad här. Nära staden ligger buddistisk helig berg Emei och Leshan berg med Kinas största buddastaty. Dujiangyan Bevattningsprojekt var byggd för 2200 år sedan. Chengdu är en stor stad med 10 miljoner innevånare.

 

Hongkong

Hongkong är känd i världen som en shopping paradis, här finns det allt. Den  frihandelspolicyn har medfört stor ekonomisk utveckling och gör staden till en mycket intressant och magisk världsmetropol. Genom åren har Hongkong blivit Asiens finansiella centrum, shipping centrum och handelscentrum. Hongkong består av en halvö Kowloon och mer än 260 öar.

I Hongkong kan man uppleva både de mest modernt och de mest traditionellt med stor kontrast. Här kan man uppleva mycket:

- Koppla av med sol och bad i den fina badstrand i Repulse Bay,

- Ha en överblick av hela ön ovan på Victoria Peak,

- Besök hästkapplöpning på Happy Valley Race Course och Shatian Race Course och uppleva de spännande atmosfären där.

- Besök fiskläge Aberdeen, där bor folk fortfarande på djonker

- Passa på att ha en kryssning på flytande restaurang och njuta utsikten från båten!

 

China Travel (Kina Resor AB)      Tel:0046-(0)8-7022280,       Fax:0046-(0)8-7022330       Email: info@china-travel.se