PEKING

MAGNIFIKA   KINA

Peking - Xian - Guilin - Peking

Dag 1             Avresa från Stockholm. Flygtid ca 9 timmar.

Dag 2             Ankomst till Peking på morgonen. Vi åker på en stadsrundtur till bl a Olympiska staden Himmelska Fridens Torg, världens största torg och besöker Himmelens Tempel som förr var Kinas viktigaste helgedom. Hit kom kejsarna en gång om året för att förrätta religiösa ceremonier. Kvällen är fri.

Dag 3            Heldagsutflykt till den drygt 600 mil långa och mer än 2000 år gamla Kinesiska Muren. Att vandra på världens längsta byggnadsverk är en höjdpunkt under Kinaresan! Efter lunch besöker vi Ming-gravarna där 13 Ming-kejsare ligger begravda. Vi vandrar längs  Andarnas Väg, som kantas av stendjur, och når Changling grav som är den största bland de 13 gravarna.  På kvällen ser vi den fantastiska akrobatik föreställningen.

Dag 4             På förmiddag besöker vi den Förbjudna Staden, som under mer än 500 år fungerade som kejsarpalats, innan vi flyger till Xian  på eftermiddagen. Flygtid ca 1 timme 45 minuter. Dagen avslutas med en föreställning med musik och dans från Tang dynastin.          

Dag 5             Heldagsutflykt till en av resans höjdpunkter: den mer än 2000 år gamla och helt unika Terrakottaarmen. Flygresa till Guilin på kvällen. Flygtid ca 1 timme 50 minuter.

Dag 6             Heldags båttur på den vackra Li-floden till staden Yangshuo för att njuta av det säregna "sockertoppslandskapet". Vi övernattar i den idylliska staden Yangshuo.

Dag 7            På förmiddag besöker vi den minst sagt imponerande Vassflöjtsgrottan, med dess fantastiska stalagmit- och stalaktitformationer. På kvällen ser vi hur fiskare tar sin fångst med hjälp av skarvfåglar.  På kvällen flyger vi till  Peking. Flygtid är ca 2 timmar och 30 minuter.

Dag 8             Vi börjar dagen med att besöka Pekings traditionella bostadsområde där har Du chans att uppleva som en vanlig Pekingbo, och genom att göra hembesök och äta lunch tillsammans med familjen förstå mer om kinesiska vardagsliv. Efter lunch åker vi ut till Sommarpalatset, där Qing-dynastins kejsarfamiljer tillbringade sina somrar.

Dag 9             Dagen ägnas åt egna strövtåg och sista-minuten-shopping. På kvällen samlas vi till en festlig måltid bestående av bl.a Pekinganka.

Dag 10           Efter frukost transfer till flygplatsen för hemresa. Flygningen tar ca 9 timmar.

 

Ni har möjlighet att stanna två extra nätter i Peking för vissa avgångar:

 

Dag 10 - 11    Dagen är fri för egna strövtåg eller sista-minuten-shopping.

Dag 12        Efter frukost,transfer till flygplatsen för hemresa. Ankomst till Stockholm samma dag.

 

Till Prislista

 

Allt detta ingår i resans pris

 • flyg Stockholm-Peking t o r ekonomiklass, måltid och dryck ombord

 • del i dubbelrum med frukost i första klass hotell

 • lunch och middag med måltidsdryck

 • omfattande dag för dag program med entreavgifter och kvällsprogram

 • inrikesflyg enligt resplan

 • samtliga flygplatsskatter i Kina och i Skandinavien

 • svensktalande reseledare under hela resan i Kina

 • lokal reseguide på varje resmål

 • Visering (detta förutsätter svenskt medborgarskap).

 • Information om Kina.

Beställs mot tillägg:

 • avbeställningsskydd (f.n. 300:- kr),  reseförsäkring (f.n. 535:- semesterförsäkring)

OBS:  Vid förlängning av resan ingår ej transfer. Minimi deltagande  i alla  ovanstående avresor  är 10 personer.

China Travel (Kina Resor AB)  Adr:Västerlångg. 27, 11129 Stockholm, Tel:0046-(0)8-7022280, Fax:0046-(0)8-7022330 Email: info@china-travel.se