PEKING

P R A K T F U L L A   K I N A

Peking- Shanghai - Suzhou - Hangzhou - Xian - Guilin - Peking

 

En resa som ger dig Kina i ett nötskal; huvudstaden Peking, det bildsköna Guilin med sagolika sockertoppsberg, Xian med bl.a. den världsberömda terrakottaarmen och den största staden Shanghai. Sist men inte minst Suzhou och Hangzhou, enligt kineserna själva, två av Kinas vackraste platser.

 

Dag 1             Avresa från Stockholm. Beräknad flygtid ca 9 timmar.

Dag 2             Ankomst till Peking på morgonen. Vi åker på en stadsrundtur till bl a Olympiska staden, Himmelska Fridens Torg - världens största torg och besöker Himmelens Tempel som förr var Kinas viktigaste helgedom, dit kejsarna kom en gång om året för att förrätta religiösa ceremonier. Kvällen är fri.

Dag 3             Heldagsutflykt till den drygt 600 mil långa och mer än 2000 år gamla Kinesiska Muren. Att vandra på världens längsta byggnadsverk är en höjdpunkt under Kinaresan! Efter lunch besöker vi Ming-gravarna där 13 Ming-kejsare ligger begravda. Vi vandrar längs  Andarnas Väg, som kantas av stendjur, och når Chang Ling grav som är den största bland de 13 gravarna. På kvällen ser vi den fantastiska Peking opera.

Dag 4             Vi börjar dagen med att besöka Pekings traditionella bostadsområde där har Du chans att uppleva som en vanlig Pekingbo, och genom att göra hembesök och äta lunch tillsammans med familjen förstå mer om kinesiska vardagsliv. Där passar vi också på att besöka ett barndaghem. Efter lunch åker vi ut till den Förbjudna Staden, som under mer än 500 år fungerade som kejsarpalats, innan vi flyger till Shanghai. Flygtid ca 2 timmar 15 minuter.

Dag 5             Shanghai är en riktig superstad i världen och den största staden i Kina. Här finns ett myllrande folkliv var man än befinner sig. Stadens livlig puls finns i stadens alla hörn.  Shanghai har fått så många smeknamn, bl a österns Pärla. Den snabba ekonomiska utvecklingen i staden ger ett oförglömligt intryck på alla som besöker staden. Shanghai är också en stor shopping stad för kineser, bl a kan man nämna Nanking gatan som är den största shoppinggatan med 10 stora varuhus. Vi börjar med en stadsrundtur och en strandpromenad The bund. The bund anses vara symbol och ansikte för Shanghai. Byggnader runtomkring präglas av prakt i både klassiska och moderna stil. Vi besöker den utsökta Yu-parken i Gamla Stans trånga kvarter och därefter ett barnpalats med fritidsaktiviteter för skolbarn. Vi har också tid att besöka den nya ekonomiska zonen Pudong och där har vi chans att ta hiss uppför den högsta byggnad i Kina Jinmao mension för att njuta den fantastiska utsikten över hela staden och Huangpo floden som rinner igenom Shanghai. Vi har också tid att besöka en mattfabrik för att se hur de fina kinesiska mattor knyts. På  kvällen ser vi akrobatikföreställning.

Dag 6             Buss Shanghai - Suzhou. Staden Suzhou är mycket känd i Kina för sina många vackra trädgårdar, vattenkanaler och pittoreska bebyggelsen. Vi ser en av Suzhous vackraste trädgårdar, "Den ödmjuka ämbetsmannens Park", samt det internationellt berömda broderiinstitutet. På kvällen njuter vi av sång, dans och musik i Nätmästarens Trädgård(sång, dans och musik är ej tillgänglig under vintersässong).

Dag 7             På morgonen lämnar vi Suzhou och åker buss till Hangzhou.              

Dag 8             Vi besöker en teodling och ser hur det berömda ”Drakkällans te” framställs. Då vi befinner oss i en stad som just är berömd bl.a. för sitt siden, är det naturligt att vi passar på att åka till Kinas största sidenfabrik, där vi får se hur produktionen går till. Vi hinner också med att besöka ett av Kinas mest berömda buddisttempel, Lingyinsi. Buss till Shanghai.

Dag 9             På morgonen åker vi till flygplatsen för flyg till Xian. Vi besöker Stor Vildgåspagoden. Dagen avslutas med en föreställning med musik och dans från Tang dynastin.     

Dag 10           Heldagsutflykt till den mer än 2000 år gamla och helt unika Terrakottaarmen. På eftermiddag besöker vi Provins Museum På kvällen flygresa till Guilin. Flygtid ca 1 timme 50 minuter.

Dag 11           Heldags båttur på den vackra Li-floden till staden Yangshuo och längs floden njuta av det säregna "sockertoppslandskapet". På kvällen ser vi hur fiskare tar sin fångst med hjälp av skarvfåglar.

Dag 12           På förmiddag besöker vi den minst sagt imponerande Vassflöjtsgrottan, med dess fantastiska stalagmit- och stalaktitformationer. På eftermiddag flyger vi till Peking.  Flygtid ca 2 timmar 30 minuter.

Dag 13           På förmiddag besöker vi Sommarpalatset, där Qing-dynastins kejsarfamiljer tillbringade sina somrar. På eftermiddag har vi chans för shopping bl.a. sidenmarknad. På kvällen äter vi en festmåltid bestående av Pekinganka.

Dag 14:          Efter frukost transfer till flygplatsen för hemresa. Flygningen är nonstop och tar ca 9 timmar.

 

Vissa avgångar har en extra dag i Peking med följande program:

Dag 14           Dagen är fri för egna strövtåg och sista-minuten-shopping.

Dag 15:          Efter frukost transfer till flygplatsen för hemresa. Flygningen är nonstop och tar ca 9 timmar.

Till Prislista

 

Allt detta ingår i resans pris

 • flyg Stockholm-Peking t o r ekonomiklass, måltid och dryck ombord

 • del i dubbelrum med frukost i första klass hotell

 • lunch och middag med måltidsdryck

 • omfattande dag för dag program med entreavgifter och kvällsprogram

 • inrikesflyg  enligt resplan

 • samtliga flygplatsskatter i Kina och i Skandinavien

 • svensktalande reseledare under hela resan

 • lokal reseguide på varje resmål

 • Visering (detta förutsätter svenskt medborgarskap).

 • Information om Kina.

Beställs mot tillägg:

 • avbeställningsskydd (f.n. 300:- kr),  reseförsäkring (f.n. 715:- semesterförsäkring).

OBS:  Vid förlängning av resan ingår ej transfer.  Minimi deltagande  är 10 personer.

 

 

China Travel (Kina Resor AB)  Adr:Västerlångg. 27, 11129 Stockholm, Tel:0046-(0)8-7022280, Fax:0046-(0)8-7022330 Email: info@china-travel.se