PEKING

DET KLASSISKA KINA

Peking - Xian - Kunming - Dali - Lijiang - Zhongdian(Shangri La) -Peking

 

En speciell resa som ger Dig Kina i ett nötskal; huvudstaden Beijing med Kinesiska muren, Förbjudna Stan , Xian med terrakotta arme, Yunnan i sydvästra Kina vid gränsen till Laos, Burma och Vietnam där över 30 av Kinas olika nationaliteter lever sida vid sida med sina färgglada folkdräkter, mångfaldiga kulturer och säregna traditioner.

 

Dag 1             Avresa från Stockholm. Flygtid ca 9 timmar.

Dag 2             Ankomst till Peking på morgonen. Vi åker på en stadsrundtur till bl a olympiska staden, Himmelska Fridens Torg, världens största torg och besöker den Förbjudna Staden, som under mer än 500 år fungerade som kejsarpalats  Kvällen är fri.

Dag 3             Heldagsutflykt till den drygt 600 mil långa och mer än 2000 år gamla Kinesiska Muren. Att vandra på världens längsta byggnadsverk är en höjdpunkt under Kinaresan! Efter lunch besöker vi Ming-gravarna där 13 Ming-kejsare ligger begravda. Vi vandrar längs Andarnas Väg, som kantas av stendjur, och når Changling grav som är den största bland de 13 gravarna. På kvällen ser vi en föreställning av den legendariska Pekingoperan.

 Dag 4            På förmiddag besöker vi  Sommarpalatset, där Qing-dynastins kejsarfamiljer tillbringade sina somrar innan vi flyger till Xian  på eftermiddagen. Flygtid ca 1 timme 45 minuter.          

Dag 5            Heldagsutflykt till en av av resans höjdpunkter: den mer än 2000 år gamla och helt unika Terrakottaarmen. Vi besöker också den 6000 år gamla stenåldersbosättningen Banpo. Dagen avslutas med en föreställning med musik och dans från Tang dynastin.  

Dag 6            Vi besöker  "Stora Vildgåspagoden", en stor buddistisk pagod från Tang-dynastin, innan vår flygresan till Kunming. Flygtid ca 1 timme 50 minuter.

Dag 7            Omkring 120 kilometer sydost om Kunming, i Sanifolkets distrikt, ligger den berömda Stenskogen, som täcker 26,000 hektar och bildades för 200  miljoner år sedan när havet drog bort och jordskorpan höjde sig. Vi vandrar genom denna märkliga skog av sten där  träden är upp till 30 meter höga. Därefter tar vi en utflykt till Västra bergen strax utanför staden och vandrar slutligen   upp till Drakporten, där man har en fantastisk utsikt över Dianchisjön.

Dag 8            Vi tar buss till staden Dali där Bai-kvinnornas färgstarka dräkter lyser upp gatorna. Två kilometer öster om Dali ligger Erhaisjön. Efter en båttur på den vackra sjön besöker vi den lilla byn Zhoucheng där invånarna är mycket skickliga på batik och det fina textilarbetet tie-dye. De tre pagoderna är en  viktig symbol för Dali. Vi besöker dessa vita  pagoderna strax utanför staden. När pagoderna renoverades 1978 hittade man 600 konstföremål från Tang- och Songdynastierna i byggnaderna.

Dag 9             Baifolket har en viktig plats i Yunnans historia. På 700-talet skapade de kungariket Nanzhao, som existerade i nära 200 år. På vägen från Dali till Lijiang ser vi lämningar från denna kultur i grottorna vid  Shibaoshan. Här finns religiösa skulpturer och flera avbildningar av Nanzhaos kungar. Vid foten av Jadedrakens berg, vars snöklädda toppar når upp till 5500 meters höjd, ligger staden Lijiang. Detta vackra område är hem för Naxifolket - ett folk som har väckt stort intresse bland världens etnologer på grund av sin matriarkatiska samhällsstruktur.  

Dag 10           Om vädret tillåter beger vi oss idag upp på Jadedrakens berg. Vi tar linbana upp till 4600 meters höjd, där vi, omgivna av snö och karga bergstoppar, hänförs av den mäktiga utsikten. På ängarna vid foten av Jadedrakens berg betar getter, jakar och tibetanska oxar. Berget är en dröm för botanister med 400 olika sorters medicinalväxter, mängder av olika slags azaleor och många sällsynta trädarter. Vi strövar runt i den storslagna naturen och besöker Yufeng-klostret, vackert inbäddat i grönska.  I  Baisha, 15 kilometer utanför Lijiang, uppförde de gamla naxihövdingarna sina tempel och palats. Här finns fantastiska freskomålningar, som vi får en chans att beundra. Idag besöker vi Svarta drakens damm, varifrån vi får en vidunderlig uktsikt mot Jadedrakens berg. Vi tittar på Naximuseets samlingar och besöker sedan Lijiangs välbevarade gamla stadsdel, där små kanaler med friskt strömmande vatten rinner mellan och under den låga bebyggelsen.                      

Dag 11          I Jadedrakens berg finns en av världens längsta raviner, den 16 kilometer långa Tigersprångsklyftan. Ravinen är mellan 2500 och 3000 meter djup och namnet kommer av att en tiger sägs ha hoppat över klyftan, som på sitt smalaste ställe är 30 meter bred. Efter att ha beundrat utsikten över klyftan reser vi norrut till Zhongdian genom ett fantastiskt vackert landskap. I den lilla byn Shigu stannar vi till för att titta på Yangtzefloden, som kommer rinnande uppifrån Tibet och som här gör en skarp sväng för att sedan fortsätta norrut.

Dag 12          I Zhongdian i norra Yunnanprovinsen börjar det egentliga Tibet. Husen är byggda i tibetansk  stil och en stor del av befolkningen här är tibetansk. Vi besöker Songsenlinklostret, där munkarna tillhör den buddhistiska sekten "de gula hattarna" och vi får också hälsa på hemma hos en tibetansk familj. På eftermiddag besöker vi Pudacuo national park och tar en överblick av Shudu sjö och Bita sjö med mycket vacker utsikt.

Dag 13          Vi flyger till Beijing från Zhongdian via Kunming. Flygtid ca 2  timmar. Vi bösöker Himmelens Tempel som förr var Kinas viktigaste helgedom.

 Dag 14          Idag har vi chans för sista-minuten-shopping. På kvällen samlas vi för avskedsmiddag Peking Anka.

 Dag 15           Efter frukost, transfer till flygplatsen för hemresa. Flygningen är nonstop och tar ca 9 timmar.

 


Till Prislista

 

 

Allt detta ingår i resans pris:

 • flyg Stockholm-Peking t o r ekonomiklass, måltid och dryck ombord

 • del i dubbelrum med frukost i första klass hotell

 • lunch och middag med måltidsdryck.

 • omfattande dag för dag program med entreavgifter och kvällsprogram

 • Inrikes flygbiljetter enligt resplan

 • samtliga flygplatsskatter i Kina och i Skandinavien

 • svensktalande reseledare under hela resan

 • lokal reseguide på varje resmål

 • Visering (detta förutsätter svenskt medborgarskap).

 • Information om Kina.

 Beställs mot tillägg:

 • avbeställningsskydd (f.n. 300:- kr),  reseförsäkring (f.n. 710:- semesterförsäkring)

 OBS:  Vid förlängning av resan ingår ej transfer. Minimi deltagande  i alla  ovanstående avresor  är 10 personer.

China Travel (Kina Resor AB)  Adr:Västerlångg. 27, 11129 Stockholm, Tel:0046-(0)8-7022280, Fax:0046-(0)8-7022330 Email: info@china-travel.se