PEKING

STORSTADS  K I N A

Peking - Shanghai (Suzhou) - Xian - Peking

Shanghai som världens superstad ger stor kontrast, Xian med Terrakottaarme och Peking med Kinesiska muren. Upplev dessa stora städer med både färggranna historia och med enormt modern puls som lämnar ingen oberörd. 

 

Dag 1     Avresa från Stockholm. Beräknad flygtid ca 9 timmar.

Dag 2     Ankomst till Shanghai via Peking,  Shanghai - en riktig superstad i världen och den största staden i Kina. Här finns en myllrande folkliv var man än befinner sig. Vi tar också en strandpromenad vid the Bund - en mycket berömd mötesplats i Shanghai, mycket populär för Shanghaibor att ta sig en promenad här på kvällarna, speciellt de unga par tillbringar sina kvällar just här.

Dag 3     Vi besöker den utsökta Yu-parken i Gamla Stans trånga kvarter.  Vi besöker också den ekonomiska zonen i Shanghai - Pudong och tar oss på Jinmao Mension - Kinas högsta byggnad för att njuta den fatastiska utsikten av hela staden och Huangpu floden som rinner igenom Shanghai. Vi hinner också med Shanghai museum - en av de största museum med mest utställningsföremål som visar brons, keramik, porslin, målningar, kalligrafi och mycket annat. På kvällen ser vi en fantastisk akrobatikföreställning.

Dag 4     Heldagsutflykt till Suzhou. Staden är mycket känd i Kina för sina många vackra trädgårdar, vattenkanaler och pittoreska bebyggelsen. Vi ser en av Suzhous vackraste trädgårdar, "Den ödmjuka ämbetsmannens Park", samt det internationellt berömda broderiinstitutet. Den 179 mil långa och 1500 år gamla Kejsarkanalen korsar hela staden. Vi tar en båttur på den berömda Kejsarkanalen.Vi hinner också med  Sidenfabrik innan vi åker tillbaka till Shanghai.

Dag 5     Vi flyger till Xian på morgonen. På eftermiddagen besöker vi "Stora Vildgåspagoden", en stor buddistisk pagod från Tang dynastin. Dagen avslutas med en föreställning med musik och dans från Tang dynastin.             

Dag 6     Heldagsutflykt till en av resans höjdpunkter: den mer än 2000 år gamla och helt unika Terrakottaarmen. Vi besöker också den 6000 år gamla stenåldersbosättningen Banpo innan vår flygresa till Peking. På kvällen flyger vi till Peking.

Dag 7     Vi åker på en stadsrundtur till bl a Olympiska staden, Himmelska Fridens Torg - världens största torg och besöker den Förbjudna Staden, som under mer än 500 år fungerade som kejsarpalats. Vi besöker också Himmelens Tempel som förr var Kinas viktigaste helgedom, dit kejsarna kom en gång om året för att förrätta religiösa ceremonier. Kvällen är fri.

Dag 8     Heldagsutflykt till den drygt 600 mil långa och mer än 2000 år gamla Kinesiska Muren. Att vandra på världens längsta byggnadsverk är en höjdpunkt under Kinaresan! Efter lunch åker vi ut till Sommarpalatset, där Qing-dynastins kejsarfamiljer tillbringade sina somrar. På kvällen ser vi en föreställning av den legendariska Pekingoperan.

Dag 9     Dagen är fri för egna strövtåg och shopping.   På kvällen samlas vi för avskedsmiddag Peking Anka.

Dag 10   Efter frukost transfer till flygplatsen för hemresan.

 

Ni har möjlighet att stanna två extra nätter i Peking för vissa avgångar:

 

Dag 10 - 11    Dagen är fri för egna strövtåg eller sista-minuten-shopping.

Dag 12        Efter frukost,transfer till flygplatsen för hemresa. Ankomst till Stockholm samma dag.

 


Till Prislista

 

 

Allt detta ingår i resans pris:

 • flyg Stockholm-Peking t o r ekonomiklass, måltid och dryck ombord

 • del i dubbelrum med frukost i första klass hotell

 • lunch och middag med måltidsdryck.

 • omfattande dag för dag program med entreavgifter och kvällsprogram

 • inrikesflyg enligt resplan

 • samtliga flygplatsskatter i Kina och i Skandinavien

 • svensktalande reseledare under hela resan

 • lokal reseguide på varje resmål

 • Visering (detta förutsätter svenskt medborgarskap).

 • Information om Kina.

 Beställs mot tillägg:

 • avbeställningsskydd (f.n. 300:- kr),  reseförsäkring (f.n. 535:- semesterförsäkring)

 OBS:  Vid förlängning av resan ingår ej transfer. Minimi deltagande  i alla  ovanstående avresor  är 10 personer.

China Travel (Kina Resor AB)  Adr:Västerlångg. 27, 11129 Stockholm, Tel:0046-(0)8-7022280, Fax:0046-(0)8-7022330 Email: info@china-travel.se