PEKING

SHANGHAI, SUZHOU & PEKING

Peking - Shanghai - Suzhou - Peking

Dag 1     Avresa från Stockholm. Beräknad flygtid ca 9 timmar.

Dag 2     Ankomst till Shanghai via Peking,  Shanghai - en riktig superstad i världen och den största staden i Kina. Här finns ett myllrande folkliv var man än befinner sig. Vi tar en stadsrundtur i Shanghai med bl.a. the Bund - en mycket berömd mötesplats i Shanghai, mycket populär för Shanghaibor att ta sig en promenad på kvällarna, speciellt de unga par tillbringar sina kvällar just här.  .

Dag 3     På morgonen besöker vi Stadsplaneringsutställning.  Vi besöker också den ekonomiska zonen i Shanghai - Pudong och tar oss på Jinmao Mension - Kinas högsta byggnad för att njuta den fatastiska utsikten av hela staden och Huangpu floden som rinner igenom Shanghai. Vi hinner också med Shanghai museum - en av de största museum med mest utställningsföremål som visar brons, keramik, porslin, målningar, kalligrafi och mycket annat. På kvällen ser vi en fantastisk akrobatikföreställning.

Dag 4     Vi besöker den utsökta Yu-parken i Gamla Stans trånga kvarter och därefter ett barnpalats med fritidsaktiviteter för skolbarn.

Dag 5     På morgonen åker vi buss till Suzhou. Suzhou är berömd som österns Venedig. Kanaler genomkorsar hela staden. Den mest berömda 179-mil-långa och mer än 1500 år gamla kejsarkanalen används fortfarande i trafik. Vi tar en båttur på kejsarkanalen för att se folkliv och pittoreska bebyggelsen längs den på nära håll. Staden är också mycket känd i Kina för sina många vackra trädgårdar. Vi besöker idag en av de mest berömda trädgårdar i Suzhou, "Den ödmjuka ämbetsmannens Trädgård", samt det internationellt berömda broderiinstitutet.

Dag 6     Då vi befinner oss i en stad som är berömd bl.a. för sitt siden, är det naturligt att

vi passar på att åka till en sidenfabrik, där vi får se hur produktionen går till innan vi åker till Shanghais flygplats för flyg till Peking. Transfer till Pekings hotell vid ankomst på kvällen.

Dag 7     Vi åker på en stadsrundtur till bl a Olympiska staden, Himmelska Fridens Torg, världens största torg och besöker den Förbjudna Staden, som under mer än 500 år fungerade som kejsarpalats. Efter lunch åker vi ut till Sommarpalatset, där Qing-dynastins kejsarfamiljer tillbringade sina somrar. På kvällen ser vi en föreställning av den legendariska Pekingoperan. Kvällen är fri.

Dag 8          Heldagsutflykt till den drygt 600 mil långa och 2000 år gamla Kinesiska Muren. Att vandra på världens längsta byggnadsverk är en höjdpunkt under Kinaresan! Efter lunch besöker vi Ming-gravarna där 13 Ming-kejsare ligger begravda. Vi vandrar längs  Andarnas Väg, som kantas av stendjur, och når Changling grav som är den största bland de 13 gravarna.

Dag 9          På morgonen besöker vi Himmelens Tempel som förr var Kinas viktigaste helgedom, dit kejsarna kom en gång om året för att förrätta religiösa ceremonier. På eftermidagen har vi sista-minuten-shopping. På kvällen samlas vi för avskedsmiddag med bl.a.  Peking Anka.

Dag 10   Efter frukost transfer till flygplatsen för hemresan.

 

Ni har möjlighet att stanna två extra nätter i Peking för vissa avgångar:

Dag 10 - 11    Dagen är fri för egna strövtåg eller sista-minuten-shopping.

Dag 12        Efter frukost,transfer till flygplatsen för hemresa. Ankomst till Stockholm samma dag.

 


Till Prislista

 

 

Allt detta ingår i resans pris:

 • flyg Stockholm-Peking t o r ekonomiklass, måltid och dryck ombord

 • del i dubbelrum med frukost i första klass hotell

 • lunch och middag med måltidsdryck.

 • omfattande dag för dag program med entreavgifter och kvällsprogram

 • inrikesflyg enligt resplan

 • samtliga flygplatsskatter i Kina och i Skandinavien

 • svensktalande reseledare under hela resan

 • lokal reseguide på varje resmål

 • Visering (detta förutsätter svenskt medborgarskap).

 • Information om Kina.

 Beställs mot tillägg:

 • avbeställningsskydd (f.n. 300:- kr),  reseförsäkring (f.n. 535:- semesterförsäkring)

 OBS:  Vid förlängning av resan ingår ej transfer. Minimi deltagande  i alla  ovanstående avresor  är 10 personer.

China Travel (Kina Resor AB)  Adr:Västerlångg. 27, 11129 Stockholm, Tel:0046-(0)8-7022280, Fax:0046-(0)8-7022330 Email: info@china-travel.se